Teksti: Mari Vehmanen / Kuva: Laura Vesa

Arki sujumaan paikkatiedon avulla

Paikkatietoasiantuntija Jussi Välimäki haluaa kehittää viihtyisää kaupunkiseutua.

Mitä kuuluu paikkatietoasiantuntijan työhön?

Paikkatiedolla tarkoitetaan tietoa, jolla on kartalta osoitettavissa oleva sijainti. Työssäni käsittelen esimerkiksi maankäyttöä, asuntorakentamista tai väestönkasvua koskevia aineistoja. Tampereen kaupunkiseudun kunnat hyödyntävät tietoja seudun kehittämisessä ja yhteistyönsä suunnittelemisessa. Asukkaiden kanssa olen suoraan tekemisissä lähinnä erilaisten asukaskyselyiden kautta.

Millaista kaupunkiseutua haluat olla mukana kehittämässä?

Työskentelemme sen hyväksi, että tulevaisuuden kaupunkiseutu olisi mahdollisimman viihtyisä ja toimiva. Viihtyisyyttä luovat monet asiat, kuten viheralueet sekä virkistys- ja harrastusmahdollisuudet. Sujuvassa arjessa liikkuminen ja palveluiden saaminen on helppoa yli kuntarajojen. Lisäksi kaupunkiseutumme kasvun tulee olla kestävää niin ekologisesti, taloudellisesti kuin sosiaalisestikin.

Mikä työssäsi on parasta?

Tämä on monipuolinen työ, jossa saa olla mukana käsittelemässä isoja, koko seudun tulevaisuuteen vaikuttavia kysymyksiä. Seututoimistolla meillä on mukava ja innostunut työyhteisö. Lisäksi pääsen tapaamaan omien alojensa huippuasiantuntijoita, ja saan oppia joka päivä uutta.

Mitkä ovat lempipaikkasi vapaa-ajalla?

Tampereen keskustassa on jo nyt kävelyetäisyydellä tarjolla valtavasti nähtävää ja tekemistä. Ja keskustaa rakennetaan koko ajan yhä houkuttelevammaksi. Lisäksi Kauppi on mahtava paikka, jossa pääsee luontoon ihan kaupungin kupeessa.

Julkaistu 19.4.2021