Teksti: Mari Vehmanen / Kuva: Laura Vesa

Bioman – kalsarimies paikalla!

”Banaanisi kuori on polttoainetta, biokaasu-autoon tuo painetta.”

Jo yli tuhat lasta ympäri Pirkanmaata on tänä lukuvuonna perehtynyt lajittelemisen saloihin yhdessä supersankari Biomanin kanssa. Janne Viitaniemen ja Antti Kerosuon esitys on kouluissa erittäin kysytty.

−Jani-poika kyllästyy isänsä sähläämiseen jätteiden kanssa ja muuttuu Biomaniksi, Kerosuo kertoo hahmostaan.

Puolituntisen esityksen aikana opetellaan esimerkiksi ruokahävikin vähentämistä ja mietitään, mistä biopolttoaine syntyy.

− Roskien lajitteleminen on useimmille lapsille valmiiksi tuttua kotoa ja koulusta. Mutta sitä on monen vaikea uskoa, että jäteauto voisi ihan oikeasti kulkea niillä banaaninkuorilla, Kerosuo sanoo.

Kaksikko on toteuttanut lapsille suunnattua musiikkiteatteria jo useiden vuosien ajan. Pienille koululaisille esiintymisessä parasta on Kerosuon mielestä välitön ja vilpitön palaute.

→ Lue lisää www.pjhoy.fi/bioman

Bioman-lastenteatterihahmo
Lapset

”On aina yhtä hauskaa, kun lapset tulevat koulun pihassa kyselemään, oletko sinä se Bioman. Mutta eihän kukaan aito supersankari paljasta henkilöllisyyttään.”

Janne Viitaniemi

”Janne käsikirjoittaa esitykset sekä säveltää ja sanoittaa kappaleet.”

Vanhemmat

”Ei kannata kotona ihmetellä, jos lapset yhtäkkiä lajittelevat intomielisesti ja hyppivät pitkissä kalsareissa. Bioman on luultavasti vieraillut heidän koulullaan.”

Koulut

”Koulun tarvitsee vain tarjota sopiva tila esitystä varten. Bioman on suunnattu erityisesti eka- ja tokaluokkalaisille, mutta yleisössä viihtyvät isommatkin koululaiset ja eskarilaiset.”

Opettajat

”Moni opettaja on kiittänyt, että tiiviiseen esitykseen mahtuu enemmän asioita kuin usean viikon ympäristöopin tunteihin. Tarkoitus on, että Biomanin touhuihin voidaan palata luokassa yhdessä.”

Pirkanmaan Jätehuolto

”Yhtiö toimii tilaajana ja tarjoaa esityksen maksutta kouluille.”

Julkaistu 14.4.2020