Teksti ja kuvat: Miika Kaukinen

Elämän ystävä

– Amerikan Talent ja Grace VanderWaal. Hänet nähtyäni rakastuin ukuleleen.

Ida Henrikssonilla, 18, on abi-vuosi edessään Tampereen Rudolf Steiner-koulun lukiossa. Mutta juuri nyt työn alla on koulun Shakespeare-näytelmä.

– Meidän mahtava englanninopettajahan sen ohjaa. Ei nyt ihan muinaisenglanniksi, mutta melkein.

– Olen tosi hyvä englannissa ja luen fantasiaa mieluiten englanniksi. Olen varmaankin lukenut kaikki Tolkienit.

Ida on siis kiinnostunut yliluonnollisesta, mutta myös siitä, että luonnollista elämää kestäisi vielä mahdollisimman kauan.

– Pirkanmaan Jätehuollon Järvi-lyhytelokuvaan pyydettiin iloista melodiaa ja laulua. Siinä minä ukulelen kanssa laulelen leppoisasti, mutta kertosäkeessä jo huudan, että mitä tälle maapallolle oikein on tehty.

Idan yhdessä Niko Järvisen kanssa tekemästä Earth-kappaleesta on tehty myös musiikkivideo.

 

Katso Earth-musiikkivideo sekä Pirkanmaan Jätehuollon, Pirkanmaan elokuvakeskus ry:n ja pirkanmaalaisten nuorten tuottamat Roskapätkät

pjhoy.fi/tietori/roskapatkat

Ida

”Voin saada sävelmän unessa, joten aamuisin tulee kova kiire laulaa se Whatsuppiin talteen. Siinä ryhmässä ei ole muita kuin minä."

Paras ystävä

”Monen vuoden takainen ystävyys lähti liikkeelle, kun seurasimme kumpikin Supernatural-kauhudraamasarjaa."

Äiti, isä ja perhe

”Ovat mukana sekä hyvässä että pahassa. Äiti kannustaa minua aina seuraamaan sydäntäni.”

Koulukaverit

”Pidämme yhdessä hauskaa. Meidän 'squad' ei erittele eikä puukota selkään. Kaverit tuovat turvaa, vaikka heiltä voi myös kuulla totuuksia,
joista en pidä.”

Sisarukset

”Varsinkin vanhin isosisko antaa uskalluksen pisaroita. Hän asui Australiassa mutta kyllästyi ja lähti Uuteen-Seelantiin. Ja aina tyhjän päälle. Ihailen.”

Opettajat

”Heillä on auktoriteetti, mutta täällä Steinerissa he eivät hyväksikäytä sitä. He uskaltavat olla omia mahtavia persooniaan."