Hämeenpuiston energiatehokkuushanke vei kilpailuun

Finnpark teki Hämeenpuiston kiinteistössään mittavan energiatehokkuushankkeen kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kuntokeskuksen ilmanvaihtokoneet saneerattiin ja ilmanvaihtoon lisättiin lämmöntalteenottojärjestelmä. Toisessa vaiheessa uudistettiin hotellin ilmanvaihtokoneet ja ilmanvaihtoon lisättiin lämmöntalteenottojärjestelmä.

– Projekti sujui kivuttomasti ja suunnitellusti, kertoo kiinteistötyönjohtaja Ville Hiltunen, joka vastaa Finnparkin kestävän kehityksen energiahankkeiden toteuttamisesta.

Hankkeen yhteydessä Finnpark testasi lämmönsiirtoa olemassa olevalla infralla. Kun rakennuksessa olleet lämmönsiirtoputket valjastettiin käyttöön, projektia varten ei tarvinnut rakentaa uutta verkostoa. Hiltunen kertoo, että ratkaisulla Finnpark on osallistunut Motivan Energianerokas-kilpailuun.

Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Seuraavien kolmen vuoden aikana yhtiö jatkaa P-Hämpin loisteputkivalojen vaihtamista led-valoihin alakerran ja ramppien osalta. Yli 2 000 lampun vaihto tuo tuntuvia säästöjä.

– Lisäksi teemme päivittäistä energiankulutuksen seurantaa sekä laitteistojen että omien toimiemme osalta, Hiltunen kertoo käytännön energiatyöstä.

Julkaistu 31.10.