Tampereen Hiedanrantaan rakennetaan matalalämpöverkko

Tampereen Sähkölaitos rakentaa Hiedanrannan asuinalueelle matalalämpöisen kaukolämpöverkon 2023 alkaen. Verkossa kiertävän veden lämpötila on matalampi kuin tavallisessa kaukolämpöverkossa, minkä ansiosta verkkoon voidaan liittää useita erilaisia lämmönlähteitä. Asiakas voi ostamisen lisäksi myydä verkkoon esimerkiksi maa- tai ilmavesilämpöpumpuilla tuotettua lämpöä, ja esimerkiksi liikekiinteistön jäähdytyksessä lämmennyt vesi voidaan hyödyntää matalalämpöverkon kautta lämpönä toisaalla.

— Hiedanrannan alue liitetään ”normaaliin” kaukolämpöverkkoon, jolloin lämmöntuotanto on varmistettu ja mahdolliset alueella olevat ylijäämälämmöt saadaan hyödynnettyä muualla Tampereella. Myös jäähdytystä tullaan tarjoamaan tarpeen mukaan. Asukkaille kaikki näkyy lämmityksen vaivattomuutena ja hyvinä olosuhteina huoneistoissa, kertoo asiakkuuspäällikkö Paavo Pietikäinen Tampereen Sähkölaitokselta.

Kaukolämpöjärjestelmä on osa Hiedanrannan kiertotalouteen pohjautuvaa energiaekosysteemiä, jossa lämmöntuotanto on polttoon perustumatonta. Järjestelmän ansiosta Hiedanrannasta voi tulla energiapositiivinen alue.

Julkaistu 13.4.2022