Kaikille tilaa riittaa

Tampereen uuden areenan pysäköinti suurtapahtumien aikaan on herättänyt keskustelua: kun varsinaista uutta parkkitilaa ei rakenneta, riittääkö parkkitilaa jopa 13 000–15 000 areenavieraalle? Finnparkin palvelupäällikkö Mika Nyman ja johtava asiantuntija Ali Lattunen vakuuttavat, että kaikille riittää tilaa, parkkipaikkoja Tampereella on.

Kaiken kaikkiaan Areenaa ympäröi yhteensä 12 eri palveluntarjoajan parkkihallia maksimissaan 1,5 kilometrin etäisyydellä.
– Nykyisten parkkihallien sijoittelu on loistava areenavieraille riippumatta siitä, mistä suunnasta paikalle saa- puu. Pohjoisen ja Teiskon suunnasta lähellä on P-Tampere-talo ja P-Tullintori. Lännen suunnasta tunnelin kautta ajettaessa on helppo ajaa Finnpark Hämppiin, josta on lyhyt matka joka suuntaan, Mika Nyman sanoo.

Areenan läheisyydessä olevat pysäköintipaikat ovat helposti saavutettavissa ja hyvin opastettuja kaikilta keskustan sisääntuloväyliltä.” – Ali Lattunen

Finnpark on varautunut suuriin yleisömääriin

Parkkitilakapasiteetti ja liikenteen sujuvuus on järjestetty toimivaksi, mutta sen lisäksi pysäköinnin tarjoajat ovat aktivoituneet tarjoamaan uusia parkkitiloja.
– Olemme yhteistyökumppaneidemme kanssa järjestämässä avajaisiin mennessä lisää pysäköintitilaa. Välitämme Moovy-palvelumme kautta Technopolis Yliopistonrinteen ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen pysäköintipaikkoja areenan tapahtumakävijöiden käyttöön. Neuvottelemme vastaavanlaisesta yhteistyöstä myös usean muun areenaa ympäröivän toimijan kanssa, kertoo Ali Lattunen.

Saavutettavuus ja opasteet kunnossa

Areenan lähiympäristön parkkipaikoille saapuminen Tampereen ulkopuolelta on huomioitu kattavalla opastuksella.
– Areenan läheisyydessä olevat pysäköintipaikat ovat helposti saavutettavissa ja hyvin opastettuja kaikilta keskustan sisääntuloväyliltä, Lattunen sanoo.

Saavutettavuus on huomioitu erityisesti Finnparkin uusimmissa pysäköintihalleissa, kuten Finnpark Hämpissä: tila- vat hissit kuljettavat pyörätuolin helposti jokaiselle tasanteelle. Pysäköintihalleissa asiointi sujuu helpoiten Moovy-sovelluksella.
– Suuret massatapahtumat päättyvät monesti yhdellä kellonlyömällä, jolloin kaikki autoilevat tapahtumakävijät pyrkivät ulos halleista lähes samanaikaisesti. Tämä aiheuttaa väistämättä jonkin verran ruuhkautumista ja yksi todennäköinen ruuhkapiste on pysäköinnin maksupiste. Ruuhkan välttääkseen kannattaa ladata Moovy, koska sovelluskäyttäjien ei tarvitse käydä maksupisteillä, Lattunen toteaa.

Keskustaparkkeeraus ei ole ainoa vaihtoehto.

– Mikäli suurtapahtumien vieraat eivät halua ajaa Tampereen keskustassa, auton voi jättää esimerkiksi Finnpark Kauppiin, josta on raitiovaunuyhteys keskustaan ja lähes Areenan pääoville, Nyman muistuttaa.

Julkaistu 28.10.2021