Teksti: Mari Vehmanen / Kuva: Emil Bobyrev

Kohti jätteetöntä tulevaisuutta

Kiertotalouden mukainen tulevaisuus on aina innostanut Ekokumppanit Oy:n projektipäällikkö Sanni Kouhia.
− Olen todella iloinen, että saan tehdä joka päivä arvojeni mukaista työtä kestävän kehityksen puolesta.
Sanni määrittelee kiertotalouden merkitsevän talousmallia, jossa kulutus perustuu omistamisen sijaan pitkälti palveluiden käyttämiseen ja jossa arvokkaat materiaalit on tarkoitettu kiertämään mahdollisimman pitkään tuotteesta seuraavaan. Toisen jäte on toisen aarre.
− Maapallo on suljettu systeemi, eli meillä on rajallinen määrä luonnonvaroja käytössämme. Kiertotaloudessa näitä resursseja käytetään viisaasti, ja tuotteet suunnitellaan kestäviksi ja kiertäviksi.
Sannin eräs sydämenasia on nostaa käytettyjen vaatteiden ja tekstiilien arvostusta. Pirkanmaan Jätehuollon kanssa järjestetyssä SWAP!-vaatteidenvaihtotapahtumassa tämä on toteutunut, kun kävijät ovat jonottaneet käytettyjä vaatteita.
− Monet saattavat ajatella, että vastuullinen pukeutuminen on turhan kallista. Paras ekoteko on kuitenkin käyttää ja korjata jo vaatekaapista löytyviä vaatteita. Uusia hankintoja tehdessä kannattaa panostaa enemmän laatuun kuin määrään.

Pirkanmaan Jätehuolto

Jätemäärän vähentämisen avain on tarpeettomasta kuluttamisesta luopuminen. Tämän teeman ympärillä toteutamme erilaisia tempauksia yhdessä Pirkanmaan Jätehuollon kanssa.

Seudun asukkaat ja yritykset

Teemme työtä kaikkia kaupunkiseudulla asuvia varten. KIERTO-hankkeessa luomme uutta osaamista kiertotalouden ympärille. Tästä hyötyvät niin työnhakijat kuin työnantajat.

Ilmastosankari

Tampereen kaupungin Ilmastosankari- brändi inspiroi konkreettisiin tekoihin niin verkossa kuin Instagramissa @ilmastosankari. On hienoa rakentaa konseptia Kestävä Tampere 2030 -ohjelman kanssa.

Kumppanuudet

Koko toimintamme perustuu verkostoihin. Yhteistyössä on voimaa!

Työkaverit

Yksi mahtavimmista asioista Ekokumppaneissa ovat kollegat, joilla on asiantuntemusta laidasta laitaan. Osaamista on mikroviljelystä energiatehokkuuteen, joten joka päivä saa oppia uutta.

Ystävät ja perhe

Vapaa-aika läheisten seurassa on tärkeää vastapainoa hektiselle työlle.

Julkaistu 1.11.2021