Teksti: Saara Ignatius / Kuva: Sami Helenius

Lassin tiimi ratkoo pysäköijän ongelmat huomaamattomasti

Tekninen asiantuntija Lassi Aro kuuluu Finnparkin rekkaritiimiin, jonka missiona on pysäköinnin sujuvuus.

Mitä autojen rekisteritunnistuksen kehitystyö on?

Rekkaritiimi on osa Finnparkin teknisen tuen tiimiä. Tähtäämme siihen, että pysäköinnin palveluja voitaisiin käyttää ilman lipukkeita, siis sujuvampaan pysäköintiin. Liputtomuudella tarkoitamme sitä, että auton parkkeerauksen tunnistaminen pysäköintipaikoissa tapahtuu automaattisesti kameroiden ansiosta.

Autamme ympäri Suomea sijaitsevia yritysasiakkaitamme, omaa yritystä ja ratkomme pysäköintiin liittyviä teknisiä haasteita. Havaitsemme ongelmat hetkessä etänä.

Pysäköintilaitteiden asennuksia teemme koko ajan vähemmän. Trendi on, että liputtomuuteen mennään. Tällöin on vähemmän liikkuvia osia ja liputtomuus on lisäksi ekologisempaa.

Millaista rekkaritiimin kehitystyö on käytännössä?

Teemme puomittomien pysäköintipaikkojen seurantaa ja analysointia. Reagoimme etänä ja manuaalisesti virheellisiin tunnistuksiin, jotta asiakas välttyy turhilta maksuilta. Lisäksi kartoitamme uusia, tulevaisuuden vaihtoehto- ja ja seuraamme alan kenttää. Pohdimme käytännössä sellaista, minne kamerat parkkihalleissa fyysisesti laitetaan – jos laitetaan. Se on paikka- ja tilannekohtaista.

Vanhemmista parkkihalleista ei välttämättä löydy sopivaa asennuspaikkaa.

Millaisia tilanteita ratkotte?

Puomittomissa kohteissa voimme auttaa autoilijaa, jonka pysäköinti on jäänyt päälle esimerkiksi virheellisen rekkaritunnistuksen vuoksi. Perumme pysäköinnin manuaalisesti ilman, että asiakkaan tarvitsee tehdä mitään tai ilman, että hän huomaa mitään. Tarkistamme pysäköintejä päivittäin. Jos pysäköinnin maksu unohtuu, asiakkaalla on 48 tuntia aikaa hoitaa maksu verkkoasioinnin kautta, jotta maksu ei mene perintään. Me pidämme huolen, ettei vääriä maksuja lähde perintään. Pääsääntöisesti ihmiset hoitavat nämä asiat hienosti.

Parkkihallien ulosajojen yhteydessä on infonäyttö, joka näyttää onko pysäköinti kunnossa ja kiittää käynnistä tai ilmoittaa maksusta. Moovy-sovellus on tässä todella kätevä, sen avulla kautta asiakkaan on helppo nähdä pysäköintitilanne – ja meidän saavuttaa olennaiset pysäköintitiedot.

Mitä tavoitteita Finnparkilla on kehitystyön suhteen?

Tavoitteena on pysäköinnin sujuvuuden parantaminen. Talvi tuo mukanaan haasteita, kun rekisterikilvet saattavat jäädä lumen peittoon. Tekniikan osalta voimme vaikuttaa asiaan kehittyneillä kameroilla. Viestinnän avulla voimme taas lisätä ohjeistusta.

Mikä on parasta Tampereen seudulla?

Olen Tampereelta kotoisin ja asun Pispalassa. Tampereella parasta on Tahmelan ranta ja harju. Olen myös hurahtanut frisbeegolfiin. Työporukan kanssa kiertelemme ympäri Tampereen seutua. Sitten on vielä Tampereen kehitys. Se on aika siistiä.

Julkaistu 1.11.2022