Lauran kuosi värittää ratikkamatkaa

Tampereen Ratikan kuosisuunnittelijaksi valittiin muotoilija Laura Gröndahl.

Kuosisuunnittelijan valinta tehtiin sekä juryn äänien että verkossa ja helmikuussa järjestetyssä Maketti-näyttelyssä annettujen yleisöäänien perusteella.

– Tuntuu todella hyvältä saada tunnustusta työlleni suunnittelijana ja saada oma kuosi osaksi isoa ja pitkäikäistä hanketta, sanoo Gröndahl.

Kuosisuunnittelijaa lähdettiin etsimään avoimella portfoliohaulla syksyllä 2018. Hankkeeseen nimetty kahdeksanhenkinen jury valitsi osallistujista jatkoon kolme suunnittelijaa: tekstiilitaiteen emerita professori Helena Hyvösen, muotoilija (AMK) Laura Gröndahlin ja kuvataiteilija Pasi Niinisen.

– Valintaprosessi oli mielenkiintoinen, mutta haastava. Laura Gröndahl nousi tuomariston suosikiksi omaperäisen ja raikkaan, tulevaisuuteen suuntaavan tyylinsä ansiosta. Uskomme, että Lauran ja Tampereen Raitiotien yhteistyön hedelmänä valmistuu Tampereen Ratikan näköinen, tyylikäs ja ajanmukainen kuosi, kertoo juryn puheenjohtaja, Tampereen Taidemuseon johtaja Taina Myllyharju.

Lopullisen kuosin suunnittelu jatkuu Gröndahlin ja Tampereen Raitiotien yhteistyönä. Kuosi nähdään vaunuissa, kun ratikka aloittaa liikennöinnin.