Gallup: Miten liikut Tampereen kaupunkiseudulla nyt ja vuonna 2030?

Nainen koiransa kanssa iloisena

Outi Lehtinen

Näkövammani vuoksi liikun opaskoirani Cirun kanssa. Kuljemme jalan, ratikalla ja bussilla. Ennen koronaa teimme myös paljon junamatkoja.

Tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen liikkumismahdollisuuksiini. Ranta-Tampellan kävelyreitti on hieno, ja ratikka palvelee hyvin myös meitä näkövammaisia asiakkaita.

Tulevaisuudessa saatan alkaa käyttää palvelubusseja. Uuden Asemakeskuksen suunnittelulta toivon, että esteettömyys ja vammaiset käyttäjät otetaan mahdolli-simman hyvin huomioon.

Mies pyörän selässä

Lauri Nevanperä

Keskustaan muuttamisen jälleen olen luopunut omasta autosta. Kuljen töihin kävellen, enkä ikinä kyllästy ihailemaan Tammerkosken upeaa kansallismaisemaa.

Asiointeja hoidan paljon kuormapyörällä. Hain juuri sen avulla Tahmelasta kolme keittiökaappia. Tulevaisuuden liikennesuunnittelulta odotan pyöräilyn sujuvuuden entistä parempaa miettimistä. Esimerkiksi joissakin risteyksissä on nykyään vaikea hahmottaa, minne pyöräkaista jatkuu. Myös pyöräilijöiden muut opasteet ovat toisinaan puutteellisia.

Nainen hymyilee katukuvassa

Maija Torhola

Vielä toistaiseksi kuljen 17 kilometrin työmatkan Kangasalta Tampereelle monesti omalla autolla. Mutta pyrin kyllä sulan maan aikana yhä useampana aamuna valitsemaan pyörän.

Tulevaisuudessa pyöräni on ehkä sähköinen, minkä ansiosta ajan sillä entistä enemmän. Autoakin varmasti käytän edelleen, mutta myös se on toivottavasti vaihtunut ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon.

Lue myös: Houkutteleva kaupunki tavoittaa jokaisen

Julkaistu 19.4.2022