Moovy-sovellus laajenee – sähköauton latauksen maksu pysäköinnin yhteydessä

Finnpark pilotoi P-Näsinkulman parkkihallissa sähköautojen latauksen maksamista Moovy-sovelluksessa.
– Latausmahdollisuus pysäköintipalvelun sovelluksella täydentää helppoudellaan jo valmiiksi hyvän pysäköintikokemuksen, luonnehtii Finnparkin data- ja järjestelmäpäällikkö Janne Mäenpää.

Kokeiluasiakkaina pilotissa toimivat A-Insinöörien työntekijät, jotka pysäköivät ja lataavat Näsinkulman hallissa yrityksensä autoja. Parhaillaan kokeillaan lataamisen veloitusmekanismeja.
– Tässä yhteydessä toteutetaan kertaveloitettava sekä kuukausittain laskutettava tuote. Myös latauspisteiden ryhmittely on työn alla. Tällä voidaan tarjota oikeat latauspisteet näkyviin kohdennetulle ryhmälle, Mäenpää selvittää.

Pilottivaiheen jälkeen sähköauton latauksen maksaminen Moovy-sovelluksessa on tarkoitus avata kaikille sovelluksen käyttäjille. Näsinkulmasta palvelu laajenee kattamaan useimmat Finnparkin kohteet sekä muut sovelluksen piirissä olevat kohteet.

Ensimmäisenä vuorossa on P-Plevna, jonne on tulossa 15 latauslaitetta ja yhteensä 30 latauspaikkaa. Laitteet on määrä asentaa vuoden loppuun mennessä, mutta latauksen veloitus sovelluksessa ei välttämättä ole heti käytössä.

Pilotti on vielä alkuvaiheessa, mutta ensimmäiset kokemukset ovat olleet myönteisiä.
– Koulutustilaisuuksissa palaute on ollut positiivista. Erityisesti sovelluksen käytön
helppoutta on kehuttu, Mäenpää kertoo.

Julkaistu 2.11.2022