Nyt löytyvät jo lajitteluastiat lasille, biojätteelle ja metallille

Syksyllä 2021 alkaneet jäteastioiden toimitukset lasipakkauksille, biojätteelle ja metallille ovat kevään myötä saatu päätökseen. Syksyllä työ jatkuu kartonki- ja muovijäteastioiden toimituksilla.

Uudet kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat kaikkia vähintään viiden asunnon kiinteistöjä järjestämään jätteiden lajittelun biojätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Tampereen seudulla muutostyö jätehuoltomääräysten täyttämiseksi alkoi viime syksynä Tampereelta lajitteluastioiden toimituksilla lasipakkauksille, biojätteelle ja metallille. Huhtikuuhun mennessä myös muissa seudun kuntien kiinteistöissä lajitteluastiat näillä jätteille tulisi olla järjestetty.

— Tampereella lajitteluastiat löytyvät jo valtaosalta kiinteistöistä. Muilla seudun kuntien kiinteistöillä lajitteluastiat lasille, biojätteelle ja metallille tulisi olla 1. huhtikuuta mennessä, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Katja Rekonius Pirkanmaan Jätehuollosta.

Syksyllä alkaa lajitteluastioiden toimitus kartonki- ja muovipakkauksille

Seuraavaksi alkavat kartonki- ja muovipakkausten lajitteluastioiden toimitukset. Ne alkavat Tampereella syyskuussa ja muissa seudun kunnissa ensi vuoden huhtikuussa.

Lisäksi biojätteen keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä yli 10 000 asukkaan taajamissa syyskuussa 2023.

Jätelain mukaan kiinteistöjen on järjestettävä myös paperinkeräys. Velvollisuus ei koske pientaloja ja muita vastaavia kiinteistöjä sekä haja-asutusalueella sijaitsevia kiinteistöjä.

Jätehuoltomääräysten velvoiterajat pohjautuvat käynnissä olevaan jätelain uudistukseen. Suomen jätelain ja kunnallisten jätehuoltomääräysten uudistuminen vastaa EU:n jäsenmaiden tavoitteisiin nostaa kierrätysaste 65 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä.

Laita kiinteistösi jäteasiat kuntoon: pjhoy.fi

Julkaistu 13.4.2022