Pääkirjoitus:
Mutkatonta arkea luodaan yhdessä

”Mikä tää on? Kakskytkolkyt – sehän on Yle Uutiset! Vai tarkoittaako se vuotta 2030?” saatat ihmetellä lehtemme kantta ja sivuja käännellessä.

Ei sen väliä, liitätkö lehtemme tähän hetkeen vai tulevaisuuteen – olet näet oikeassa kummassakin tapauksessa. Tämä on lehti sinulle, joka arvostat kestävää ja sujuvaa arkea tänään ja huomenna, tulevina vuosina ja vuosikymmeninäkin. Me, tämän lehden julkaisijat, tuotamme palvelujen ja ratkaisujen verkostoa, joiden päälle sinun ja perheesi on hyvä rakentaa arjestasi mahdollisimman mutkatonta.

Mistä verkostosta nyt puhun? Puhun niistä konkreettisista ja lähes itsestäänselvyyksinä pidetyistä asioista, jotka ovat välttämättömiä hyvin rullaavalle arjelle. Näitä ovat kotisi energian- ja vedenkäyttöön liittyvät palvelut. Samoin jätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen ratkaisut. Ja tietysti mutkaton liikkuminen arjessa, eli yksityisen ja joukkoliikenteen palvelut. Näistä muodostuu se palvelujen ja ratkaisujen verkosto, jota kehitämme Tampereen kaupunkiseudun nykyisten ja tulevien asukkaiden tarpeisiin. Käytännössä sen tekevät Tampereen Sähkölaitos, Tampereen Vesi, Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo, Pirkanmaan Jätehuolto, Finnpark ja Tampereen Raitiotie.

Nämä yhtiöt tekevät tiivistä ja hyvää yhteistyötä – yhtenä osoituksena siitä tämä 2030-lehtikin. Kun hommat ovat isoja ja töitä paiskitaan yhteistuumin, on lopputuloskin useimmiten parempi kuin yksin yrittäessä: siitä kiittää niin kaupunkilainen kuin luontokin.

Yksi tämän lehden keskeisistä teemoista ovatkin kestävät ratkaisut yhtiöiden toiminnassa, mutta myös jokaisen kaupunkilaisen arjessa. Lehden aiheet katsovat siis pitkälle tulevaisuuteen – eri hankkeiden tilannepäivityksiin emme tässä julkaisussa keskity.

Laajalla yhteistyöllä rakennetaan Tampereen kaupunkiseudulle myös kulmakunnan näkyvintä kaupunkikehityshanketta, ratikkaa. Lehden pääjutussa puhutaan kaupunkisuunnittelun – ja niin ikään myös liikennesuunnittelun – merkityksestä yksittäisen perheen arjelle. Miksi se kiinnostaa? Koska kyse on sinun arjestasi.

Hyviä lukuhetkiä!

Pertti Suuripää
Päätoimittaja