Puhdas poistotekstiili kiertää: Vie kulahtaneet farkut tänne

Kun tekstiilituotteet ovat rikkinäisiä, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia, ne luetaan poistotekstiiliksi. Tällainen tekstiili on mahdollista kierrättää uusiomateriaaliksi, kun se viedään oikeaan paikkaan. Poistotekstiiliä voi viedä keräykseen kaksi muovipussillista kerralla. Pakkaa tekstiilit hyvin suljettuihin muovipusseihin.

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineina. Pirkanmaalainen poistotekstiili käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon käsittelylaitoksessa Paimiossa.

Minne?

• Nekalan jäteasemalle
• Nextiili-myymälään Lielahteen: Tänne voi viedä poistotekstiilin lisäksi myös ehjiä tekstiilejä, asusteita, kenkiä, laukkuja, kankaita ja käsityö- ja askartelitarvikkeita.
• Riepu-keräykseen, joka kulkee Repen & Romun mukana kaikilla pysäkeillä: Repe & Romu
ovat kuormureita, jotka keräävät Pirkanmaan Jätehuollon alueella maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkö- laitteet.

HUOM! Poistotekstiilin keräykseen eivät kuulu:

alusvaatteet, sukat, sukkahousut, laukut, vyöt, kengät, matot, tyynyt, peitot, pehmusteet, pehmolelut sekä kaikki likaiset, märät, homeiset ja voimakkaasti haisevat tekstiilit. Nämä kaikki ovat sekajätettä.

Lue myös: Vain parin euron ympäristöinvestointi

Julkaistu 2.11.2022