Teksti: Mari-Anne Aronen / Kuva: Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK

Sähkökentällä kiivetään pylvääseen

Tampereen Nirvassa sijaitsee Suomessa harvinainen sähkökenttä, jossa sähköalan opiskelijat pääsevät käytännössä harjoittelemaan tulevia töitään autenttisessa, mutta turvallisessa ympäristössä.

– Olemme olleet hiukan huolissamme, mistä saadaan jatkossa osaavaa työvoimaa suurjännitteisen verkon ja asemien rakentamiseen sekä huolto- ja kunnossapitotöihin, kun vanhat ikäluokat ovat siirtymässä pois työelämästä, kertoo projektipäällikkö Timo Hakkarainen Tampereen Sähköverkko Oy:stä.

Hakkaraisen mukaan sähköalalla on tällä hetkellä töitä runsaasti, joten alalle kannattaa ehdottomasti kouluttautua. Työssä pääsee ratkaisemaan ongelmia ja reissaamaan. Välillä työ on rankkaa, kun ollaan maastossa säiden armoilla. Asiansa osaavilla asentajilla on kysyntää urakoitsijoiden keskuudessa.

Suomalaiset sähköverkkoyhtiöt sekä kantaverkkoyhtiö Fingrid ovat mukana mahdollistamassa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen ainutlaatuista oppimisympäristöä eli sähkökenttää. Opiskelijat pääsevät kokeilemaan käytännössä sellaisia asennustöitä, joita ei pääse kokeilemaan missään muualla.

instagram.com/sahkokentta

Julkaistu 2.11.2020