Tero Laine – oikea mestari lajittelijaksi!

– Kun on 30 vuotta näitä asioita pyöritellyt, niin kyllähän Lajittelumestarin arvonimi hyvältä tuntuu, iloitsee Tero Laine, Pirkanmaan Jätehuollon Lajittelumestari- kilpailun voittaja.

– Mummun kanssa kasvaneena tottui tietynlaiseen niukkuuteen ja siihen, että esimerkiksi ruokaa kunnioitetaan eikä haaskata. 1980-luvulla parikymppisenä tuli jonkinlainen ympäristöherääminen. Kulutuksen ja jätteiden vähentäminen onkin ensisijainen asia, jonka ratkaiseminen vaatii enemmän toimia jatkossa, esimerkiksi harvasta kaupasta saat ostaa ruokaa omiin astioihin, valmiiden pakkausten sijasta, Laine sanoo.

– Työssäni rakennusrestaurointialalla on selvää, että käyttökelpoiset osat otetaan talteen ja muu materiaali hyötykäyttöön.

Laine on myös tuttavapiirissään kysytty kierrätys- ja lajitteluneuvonantaja.

– Yleisimmin päänvaivaa aiheuttavat yhdistelmämateriaaleista valmistetut kierrätettävät, että mihin mikäkin materiaali kuuluu.

Laineen ilmoitti kisaan ystävä Kirsi Hieta, jonka mukaan lajittelu on Laineella selkärangassa. Teron hyvä toimintatapa tarttuu myös muihin. Kun sen on kerran opetellut, lajittelu ei vaadi juurikaan ylimääräistä vaivaa.