Teksti: Niina Broman / Kuva: Marjaana Malkamäki

Vihreän uudistuksen ohjaksissa

Erkki Suvilampi huolehtii siitä, että Naistenlahden voimalaitoksen päivittäminen uuden ajan biolaitokseksi etenee suunnitellusti.

Mitä työhösi Naistenlahti 3 -hankkeen projektipäällikkönä kuuluu?

Teen hyvin perinteisiä projektipäällikön hommia. Ison osan työajastani vievät hankinnat, eli esimerkiksi hankintamateriaalien kommentointi ja hankintaneuvottelut. Sitten on erilaisia suunnittelu- ja projektipalavereita ja oman porukan töitten koordinointia, vaikka meillä erittäin itseohjautuvaa porukkaa onkin. Vastaan myös hankkeen raportoinnista ja kustannusten seurannasta.

Minkälaisia yhteydenottoja kaupunkilaisilta on tullut voimalaitoksen remontista?

Kysymyksiä tulee laidasta laitaan. On ihan teknisiä asioita, mutta urakasta on tullut jonkin verran myös pieniä meluhaittoja. Pysäköinti Naistenlahden alueella on herättänyt kysymyksiä. Meillä kun ei voimalaitosalueella käytännössä ole tilaa urakoitsijoiden pysäköinnille.

Missä vaiheessa hanke on tällä hetkellä?

Aikataulussa edetään. Meillä on kiivas kevät ja kesä tulossa, koska syksyllä otetaan uusi laitos koekäyttöön ja testaukseen. Vuoden vaihteessa Naistenlahti 3:n pitäisi siirtyä sitten jo kaupalliseen käyttöön.

Mitenkä rentoudut ja irrottaudut työstä?

Kotona on kolme lasta, jotka irtaannuttavat työstä aika hyvin. Myös remontoitava omakotitalo saa vietyä ajatuksia muualle.

Missä asut, ja mikä mielestäsi on parasta Tampereen kaupunkiseudussa?

Asumme Pirkkalassa. Pirkanmaalla olemme asuneet nyt seitsemän vuotta. Sitä ennen asuimme muutaman vuoden Lahdessa, mutta Pirkanmaalta olemme kotoisin. Hienointa täällä on se, että tämä on oikeasti kehittyvä alue. Joka puolella rakennetaan, ja torninostureita on parhaillaankin useita pystyssä kaupungin silhuetissa. Onhan se vaikuttavaa. Ja tietenkin on mukavaa, että itse saa olla siinä kehityksessä mukana.

Naistenlahti 3 -voimalaitos

  • Valmistuu joulukuussa 2022.
  • Mahdollistaa lämmön ja sähkön tuotannon 100 % uusiutuvilla polttoaineilla.
  • Tuottaa 50 % Tampereen kaukolämmöstä.
  • Vähentää 55 % Sähkölaitoksen ja 20 % koko Tampereen CO2-päästöjä.
  • Vähentää myös muita päästöjä.
  • Vakauttaa kaukolämmön hintaan.

Julkaistu 19.4.2021