Teksti: Lea Penttilä / Kuva: Sami Helenius

"Nopeasta avunannosta jää hyvä fiilis"

Vesivahinkokaan ei tule kello kaulassa. Jostain kumman syystä tuikitavalliset riesat, esimerkiksi liitosten pettämiset sekä vesijohtojen ja -mittarien jäätymiset tuntuvat ajoittuvan usein juuri juhlapyhien tai viikonloppujen harmeiksi.

– Kun asiakkaalla on hätä ja murhe suurimmillaan, korostuu nopea avunanto. Onhan se itsellekin antoisaa, jos hyvällä palvelulla saa piristettyä mieltä vahingosta huolimatta, kuvailee päivystyskorjausten tunnelmia Tampereen Veden työnjohtoharjoittelija Riku Pulli.

Onhan se itsellekin antoisaa, jos hyvällä palvelulla saa piristettyä mieltä vahingosta huolimatta

Tampereen Vedellä on sekä puhdasvesi- että viemäriverkoston puolella kahden vesihuoltoasentajan ympärivuorokautinen päivystys.

– Apu rientää akuutteihin hätiin keskimäärin puolessa tunnissa.

Infrauransa vajaa 15-vuotiaana aloittanut Pulli järjestelee perustyöpäivänään vuotokorjauksia, tekee tonttijohtojen tarjouslaskelmia sekä asettelee välillä askeliaan Hervannan kallioisessa maastossa.

– Teemme vesijohtoverkostoon vuotovesien paikallistamisessa auttavaa aluemittausjärjestelmää. Kesällä valmistuvan järjestelmän avulla saamme nopeasti selville, millä alueella vettä kuluu normaalia enemmän. Vuotomäärät jäävät näin pieniksi ja niiden ennakointi säästää myös kaupungin kustannuksia.

Tampereen Veden oma väki

”Rento ilmapiiri oman väen kesken on hienoa! Harva se päivä tulee eteen uusia haasteita – niitä on mukava pähkäillä hyväntahtoisesti kuittailevan työporukan kanssa.”

Muut Tampereen infratoimijat

”Erilaisissa saneeraus-, uudisrakennus- ja kunnossapitotöissä teen yhteistyötä muiden infratoimijoiden kanssa.”

Isännöitsijät ja kiinteistöjen omistajat

”Yhteydenotot voivat liittyä esimerkiksi tonttijohtojen uusimisiin saneerauksissa sekä vuoto- ja vahinkotilanteisiin. Teen heille myös tonttijohtojen uusimistarjouksia.”

Urakoitsijat

”Useimmiten heidän yhteydenottonsa liittyy konsultointiin, vesimittareihin sekä vesi- tai viemäriliitoksiin. Vastaavasti tilaan välillä ulkopuoliselta urakoitsijalta palveluja.”

Opiskelu

”Viimeistelen työni ohessa viittä vaille valmiita infrapuolen rakennusmestarin opintojani.”

Vapaa-aika ja ystävät

”Talon remontoinnissa ja kavereiden kanssa ajanvietossa ympärillä pyörivät 8-vuotias ja viisikuukautinen koira.”

Lue myös: Hetken hankaluus ehkäisee suuria katastrofeja

Julkaistu 28.4.2023