Lämmitämme koteja, emme ilmastoa

Energiayhtiönä olemme tottuneet olemaan läsnä asiakkaidemme työmailla, autotalleissa ja pyykkituvissa. Lämpöä ja sähköä tarvitaan elämän joka käänteessä joka päivä, eivätkä siihen perusasiaan vaikuta suhdanteet. Lämmön ja valon tuoja otetaan ilolla vastaan.

Tällä hetkellä tulevaisuudennäkymien edessä on varjoja: korot ovat nousseet ja asuinrakentaminen hiipunut. Energian hinta ei ole palannut Ukrainan sotaa edeltävälle tasolle. Talvi on alkamassa ja energiaa kuluu runsaasti niin valaisuun kuin lämmittämiseenkin.

Työskentelemme, jotta lämpöä riittää joka päivä ympäri vuoden.

Tampereen Energia on Tampereen lämmittämisen luottopakki tässäkin tilanteessa. Työskentelemme, jotta lämpöä riittää joka päivä ympäri vuoden.

Samaan aikaan katsomme kauas, sillä tavoitteenamme on ilmastonmuutoksen pysäyttäminen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Siinä työssä on tärkeää säästää sekä polttoaineita että energiaa. Kiertotalouden periaatteita noudattamalla emme kuluta maapallon varoja hukkaan. Emme lämmitä ilmastoa, vaan koteja.

Viime talvena energiansäästö onnistui Suomessa ja Tampereella hienosti, eikä pelättyihin sähköpulatilanteisiin jouduttu. Vaikka tätä kirjoittaessani Olkiluoto 3 -voimalaitos on toiminnassa ja tuulivoiman määrä Suomessa on lisääntynyt, energiansäästö on edelleen ajankohtaista. Se on aina järkevää ja ajankohtaista. Se on tapamme säästää luonnonvaroja pitkälle tulevaisuuteen.

Jussi Laitinen
toimitusjohtaja, Tampereen Energia

Lue myös: Fiksun energian aika

Julkaistu 31.10.2023